گزارش جلسه دفاع پایان نامه جناب آقای تقی محققی

گزارش جلسه دفاع پایان نامه جناب آقای تقی محققی

۲۷ تیر ۱۳۹۸

به حول و قوه الهی جلسه دفاع پایان نامه جناب آقای تقی محققی، مقطع کارشناسی ارشد، گرایش آشنایی با منابع اسلامی چهارشنبه ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۰ در دانشگاه معارف اسلامی برگزار گردید

موضوع پایان نامه: تبیین و تحلیل صفات سلبی و ایجابی رسول الله (ص) در قرآن.

استاد راهنما: جناب آقای مجد فقیهی.

استاد مشاور: حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدهادی منصوری

اساتید/استاد داور: حجت الاسلام و المسلمین دکتر اویسی.

جلسه دفاع، پس از قرائت چند آیه از کلام الله مجید و اعلام برنامه توسط استاد محترم راهنما شروع و سپس دانشجو به ارائه گزارشی از پایان نامه خود پرداخت.

در ادامه داوران/داور محترم نظرات خودشان را مطرح نمودند و بعد دانشجو و اساتید محترم راهنما و مشاور به دفاع از پایان نامه پرداختند. و سپس اساتید برای نمره دانشجو به مشورت پرداخته و بعد از آن صورتجلسه توسط استاد محترم راهنما قرائت شد.

چکیده
قرآن کریم بهترین منبع برای معرفی رسول اکرم و اوصاف ایشان است. تدبر در آیات شریف قرآن کریم انسان را با بسیاری از اوصاف آن حضرت آشنا می سازد. براساس آیه شریفه «لقد کان لکم فی رسول الله أسوه حسنه» که پیامبر اکرم(ص) را بهترین أسوه جامعه بشری معرفی کرده، ضروری می نماید با شناخت اوصاف حضرتش زمینه مناسب جهت الگوگیری و پروراندن ویژگی‌های گفتاری ـ رفتاری ایشان در دو ساحت فردی و اجتماعی فراهم گردد.
نوشتار حاضر در راستای تحقق این هدف و تبیین و تحلیل صفات ایجابی و سلبی آن حضرت از قرآن کریم، در سه محور اساسی: «ارتباط با خدا، مردم و خود» پرداخته است.
البته هر چند تاکنون درباره اوصاف پیامبر اسلام(ص) تألیفاتی صورت گرفته است، اما آن چنان که باید و شاید حق مطلب ادا نشده است و بیشتر کارهای صورت گرفته مبتنی بر روایات، با محوریت سیره حضرت است. اما رویکرد پژوهش پیش رو تفسیری است؛ ازاین‌رو تلاش دارد ویژگی ها و صفات ایجابی و سلبی رسول الله در ارتباط با خدا، خود و مردم را با تأکید بر آیات قرآن مورد بررسی و تبیین قرار دهد. قرآن کریم در محور ارتباط با خدا اوصافی نظیر «عبد خدا بودن، اول المسلمین، خوف از خدا، شاکر بودن، تسلیم در برابر خدا، نفی شرک، نفی ظلم و …» را برای پیامبر(ص) بیان فرموده است. در محور ارتباط با مردم، پیامبر أسوه و دارای خلق عظیم و شرح صدر معرفی شده است. همچنین حضرت شاهد، سراج منیر و رهبر جامعه است با این ویژگی که جبار نیست و بر مردم سیطره ندارد. و … . پیامبر شخصیتی است که پیامبران گذشته بشارتش را داده اند. ایشان از نگاه قرآن انسانی است دارای صبر جمیل، استقامت بی‌نظیر، مهربان و … .
گردآوری مطالب پژوهش حاضر کتابخانه ای و پردازش آن با روش توصیفی ـ تحلیلی به اتمام رسیده است.

واژگان کلیدی
صفات ایجابی، صفات سلبی، رسول الله، قرآن کریم

منبع خبر: واحد امور پایان نامه ها