گزارش جلسه دفاع رساله جناب آقای موسی یاری خانی

۱۲ خرداد ۱۳۹۹

به حول و قوه الهی جلسه دفاع رساله جناب آقای موسی یاری خانی، مقطع دکتری، گرایش انقلاب اسلامی پنجشنبه ۰۸ خرداد ۹۹ ساعت ۱۱:۱۵ در دانشگاه معارف اسلامی برگزار گردید

موضوع رساله: نظام جمهوری اسلامی ایران و تحلیل مدیریت جریان ها و فرقه های نوپدید.

استاد راهنما: جناب آقای دکتر محمد هادی فلاح زاده.

اساتید مشاور: حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری و حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد نوروزی.

اساتید داور: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید احمدی، جناب آقای دکتر ملکوتیان، جناب آقای دکتر خدادادی.

جلسه دفاع، پس از قرائت چند آیه از کلام الله مجید و اعلام برنامه توسط استاد محترم راهنما شروع و سپس دانشجو به ارائه گزارشی از رساله و انجام اصلاحات درخواستی اساتید محترم داوران در جلسه پیش دفاع پرداخت.

در ادامه داوران محترم نظرات خودشان را مطرح نمودند و بعد دانشجو و اساتید محترم راهنما و مشاور به دفاع از رساله پرداختند. و سپس اساتید برای نمره دانشجو به شور نشسته و بعد از آن صورتجلسه توسط استاد محترم راهنما قرائت و در آخر سوگندنامه توسط دانشجو خوانده شد.

چکیده رساله
نیاز اصیل و فطری انسان به معنویت در عصر مدرن در گرداب کیش‌ها، سبک‌ها و فرقه‌های نوپدید گوناگون که در قالب مدل‌های رنگارنگ عرضه می‌شوند گرفتار شده است، ازاین‌رو مهمترین خطری که در این زمینه احساس می‌گردد، خدشه به مفهوم واقعی دین و معنویت و آسیب به همگرایی فرهنگی و اجتماعی جامعه می‌با‌شد. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد عطش فطری نسبت به معنویت و ارضاء نشدن آن، آگاهی نداشتن نسل جوان از نکات انحرافی موجود در جریانهای معنوی نوپدید، تبلیغ نبودن نیاز به شریعت، ترویج اباحی‌گری و همچنین پلورالیسم فرهنگی و دینی به عنوان برخی زمینه‌های فرهنگی ورود و گسترش این‌گونه جریانها مطرح است که با شیوه‌های تبلیغی خود به‌ شکل آشکار و نهان مشغول فعالیت و جذب هستند؛ اما مسئله این پژوهش این است آیا مدیریت صورت گرفته در نظام جمهوری اسلامی ایران بر جریان‌ها و فرق نوپدید کارآمد می‌باشد و یا اینکه چالش‌ها وتهدیدهای پیش روی این مدیریت چیست؛ به دلایلی مانند عدم تعریف یکسان از جریان‌ها و فرق نوپدید و به تبع آن فقدان اولویت بندی مقابله با این جریان‌ها و نبود انسجام در بخش‌های مختلف فرهنگی و نبود راهبرد تعریف شده کارآمد، رویکردهای تدافعی، بر فعالیت‌های فعال راهبردی غلبه داشته است،این نوشته با بهره‌گیری از پژوهشهای کتابخانه‌ای و میدانی و روش تحلیلی تبیینی و با استفاده از نظریه کارکردگرایی ساختاری در صدد ارائه سیمایی گویا و روشن از آن است، همچنین با توجه به نتایج به دست آمده توجه به حقوق معنوی، نظارت دقیق بر محصولات فرهنگی، رصد دائمی فرق و جریانها،ارائه محتوای غنی و عمیق عرفان و معنویت اصیل اسلامی، پرهیز از موازی کاری در عرصه‌های پژوهشی و فرهنگی، تعریف طرح‌های پژوهشی میدانی و تحلیل داده‌ها و مبنا قرار گرفتن این نتایج در روند تصمیم گیری ساختارهای مسوول، می‌تواند از آسیب‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جریانها و فرق انحرافی بکاهد.

نظام جمهوری اسلامی، تحلیل مدیریت، جریان‌ها، فرق نوپدید.